Studio Logopedie

Logopedie

Je kunt contact opnemen met de logopedist als er problemen zijn rondom spraak, taal, gehoor, stem en slikken. Uiteenlopende vragen zoals: 

– Mijn kind wordt boos, wanneer hij niet verstaan wordt door anderen. Kun je hem helpen?      – Na veel spreken heb ik een hese stem. Is daar wat aan te doen? 

Persoonlijke communicatie is het vakgebied van de logopedist. Ik doe onderzoek, geef advies en begeleid de ouders van jonge kinderen.

 

Lees verder

Kinderen

Vanaf een jaar of 2,5 kan een kind bij mij terecht voor hulp op het gebied van spraak en/of taal. Op die leeftijd kun je aan de slag met de basisvoorwaarden van de communicatie en het verbeteren van de verstaanbaarheid. Vragen zoals:

  • Mijn kind heeft moeite met rijmen en hakken en plakken in groep 2. Hoe kunnen we het beste oefenen?
  • Het leren lezen gaat niet snel genoeg. Kun je hierin tips geven?
  • Mijn kind is 5 jaar en duimt nog steeds. Hoe kunnen we dit afleren?
  • Mijn kind ademt door zijn mond en zit vaak met zijn mond open. Is dit slecht?

Ook stemproblemen kunnen voorkomen bij kinderen. Mocht je twijfelen, bel me gerust. Ik hoor je verhaal aan en denk met je mee of je daadwerkelijk bij mij aan het juiste adres bent.

Volwassenen

In mijn praktijk ontmoet ik volwassenen met uiteenlopende problemen. Ik heb veel ervaring met neurologische aandoeningen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • de gevolgen van een beroerte (CVA of TIA).
  • het veilig verwerken van eten en drinken (slikproblemen).

Alles gericht om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Maar ik kan ook helpen met stemproblemen. Mocht je na een dag veel praten regelmatig hees zijn of stemklachten hebben, ook dan kan ik je helpen. Ik geef adviezen en onderzoek met jou of we iets kunnen veranderen aan jouw leefstijl (als dat nodig is). De oefeningen die ik geef, zijn aangepast op het dagelijks leven. Daar zal ik zoveel mogelijk naar streven in de behandeling in overleg met jou.

Praktische informatie

Logopedie wordt vergoed uit de basisverzekering van de zorgverzekering. Momenteel heb ik met elke zorgverzekeraar een contract. Dat betekent dat ik rechtstreeks kan declareren. Voor volwassenen boven de 18 jaar geldt het eigen risico.

v

Intake

Na de aanmelding kunnen we een kennismakingsgesprek plannen. In dat gesprek houd ik een anamnesegesprek (o.a. gezondheidsvragen en vastleggen hulpvraag) en leg ik de algemene voorwaarden en huisregels uit.

l

Onderzoek

Een onderzoek vergt, afhankelijk van de hulpvraag, 2 à 3 sessies. Zodra de onderzoeksgegevens compleet zijn, vertel ik hoe de behandeling zal gaan en of ik al kan inschatten hoe lang deze ongeveer zal gaan duren.

Behandeling

De logopedische sessie duurt 30 minuten. Je krijgt de oefeningen/tips en adviezen mee naar huis. Belangrijk is dat dit thuis ook daadwerkelijk geoefend gaat worden. Mocht dit op de een of andere manier niet lukken, vertel het me. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Handen Lot met kikkertje en bloem tijdens logopedie consult
{

referenties

Wat anderen zeggen

Sven was 3 jaar toen we bij Maartje startten. Spelenderwijs heeft Maartje met Sven gewerkt. Hij voelde zich meteen op zijn gemak. Hij kwam heel graag en ging thuis, met zijn schrift, de woordjes oefenen. Hij is nu 4 jaar: de juf en zijn klasgenootjes kunnen hem goed verstaan.

Paula

Sinds ik bij jou de stottertherapie heb gehad, stotter ik beduidend minder in mijn dagelijks leven. Het is niet volledig verdwenen, maar ik kan het nu een goede plaats geven en het accepteren. 

Ook geef ik, als ik wat gespannen ben, bij mensen vooraf soms aan dat ik soms moeilijk uit mijn woorden kom. 
Ik hoef het daardoor niet verborgen te houden. En dat helpt ! 
E.

Onze dochter was een paar maanden aan het stotteren.

In het begin was het nog licht , maar dit werd steeds erger.Toen via de huisarts een verwijzing kunnen krijgen en meteen konden we een afspraak maken. In het begin legde Maartje goed uit hoe stotteren werkt en wat wij als ouders konden doen om haar te helpen. Onze dochter praat nog steeds vloeiend!

Karin

Adres

Noord Brabantlaan 303
5657 GB Eindhoven 

 

 

 

Openingstijden

Maandag, woensdag en donderdag: 8.30-17.00u
Deze dagen telefonisch bereikbaar

Telefoon & Email

volg ons

Op social media

Facebook
Linkedin

Laatste nieuws

Vanaf 1 augustus open ik een tweede locatie in Roermond. Ook daar kun je, vanaf 1 augustus, op dinsdag en vrijdag terecht voor zowel logopedische behandeling als stottertherapie. 

Het nieuwe adres: Steegstraat 5, 6041 EA Roermond

Groetjes Maartje