Vragen?

Neem contact op

Adres

Noord Brabantlaan 303
            5657 GB Eindhoven             Steegstraat 5, 6041 EA Roermond

Openingstijden

Maandag, woensdag en donderdag: 8.30-17.00 uur

per 1 augustus in Roermond    Dinsdag en vrijdag: 8.30u – 17.30u

Telefoon & Email

06-11442855 (Maartje)   info@studiologopedie.nl 

Email

Stuur een bericht

Vink hieronder de locatie aan*

8 + 2 =

FAQ

Frequently Asked Questions

Hier vind je de meest gestelde vragen en antwoorden.

ContactFAQ - De Plek - Studio Logopedie
Wordt logopedie vergoed?

Ja, tot 18 jaar wordt logopedie vergoed vanuit de basisverzekering. Voor volwassenen gaat de zorg van het eigen-risico af. Daarna wordt het volledig vergoed, mits de klacht een medische oorzaak heeft.

Is er een wachtlijst op dit moment?

Op dit moment hanteer ik een wachtlijst. Afhankelijk van de hulpvraag kan ik inschatten hoe lang de wachttijd is.

Hoe lang duurt een sessie?

Een logopedische sessie duurt ongeveer 30 minuten. Een sessie omtrent de behandeling van stotteren duurt ongeveer 45 minuten.

Hoe lang duurt de logopedische begeleiding?

Dit is vooraf niet te voorspellen. Dit hangt af van de ernst van de klacht en de motivatie van de client om te oefenen thuis. Daarnaast wordt er regelmatig geëvalueerd om te kijken of de hulpvraag nog klopt en/of dat de client tevreden is met het huidige resultaat.

Zijn er samenwerkingsverbanden? Zo ja, met welke?

Ik werk samen met de intern begeleiders van de scholen uit de omgeving. Daarnaast is er intensief contact met collega’s vanuit een kwaliteitskring. Voor vragen en onderzoek heb ik contact met Kentalis en Adelante. Vanuit het NAH-netwerk werk ik samen met diverse disciplines om de zorg voor een client zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Indien nodig neem ik contact op met de KNO-arts of Neuroloog.

Is er wat veranderd aan de logopedische begeleiding omtrent het Corona-virus?

Vanuit de zorgverzekeraars wordt nu tijdelijk telelogopedie (behandeling via beeldbellen) vergoed. Daarnaast is behandeling in mijn praktijk mogelijk, doordat de regels vanuit het RIVM worden nageleefd. Mocht je daar vragen over hebben, neem gerust contact op.

Hoe wordt er omgegaan met de privacy?

De praktijk werkt volledig volgens de AVG- wet. Daarnaast werk ik volgens het privacyreglement van de NVLF. Het privacybeleid kunt u hier lezen.

Waar kan ik terecht met klachten?

Allereerst bij mij. Graag praat ik hierover en lossen we het samen op. Als het echt niet anders kan  is het klachtenrecht vastgelegd in de Wet Klachtenrecht Cliënten Zorgsector. Het klachtenrecht van de NVLF is hieraan verbonden. De logopediepraktijk volgt de klachtenregeling van de NVLF.